fbpx

Kombatavate raamatute tutvustus

Neljapäeval, 10. oktoobril kell 18.00–19.30

10. oktoobril kell 18.00–19.30 ootame kõiki huvilisi tutvuma kombatavate raamatutega. Esitletakse nii töörühma Kaunis Kombatav Raamat loodud teoseid kui ka teiste tegijate kombatavaid raamatuid ning jutustatakse muinasjuttu. Raamatuid tutvustab kultuurikorraldaja ja MTÜ Kakora juhatuse liige Sülvi Sarapuu. Esitlus toimub eesti keeles. Üritus toimub Tartu Kunstimuuseumi esimesel korrusel ja on osalejatele tasuta. Loe muuseumi ligipääsetavuse kohta lisaks SIIT.

Kombatavad raamatud on unikaalsed pildiraamatud lastele kuid mitte ainult. Need on uks meie ümber olevasse visuaalsesse maailma. Kombatavad raamatud arendavad nägemispuudega laste käe ja silma koostööd ning toovad lähemale meid kõiki ümbritseva maailma osi ja neid vahendavaid mõisteid nagu taevas, tähtkujud, vikerkaar, kaugel-lähedal, üleval-all ja nõnda edasi. Raamatute kaudu saab teada erinevatest tegevustest ja nähtustest, mis leiduvad näiteks looduses, muinasjuttudes ja mujal.

Töörühm Kaunis Kombatav Raamat on aastast 2000 teinud üle 30 käsitööna valminud kombatava raamatu, mis on Eesti Pimedate Raamatukogus ja Soome Celia raamatukogus laenutatavad. Raamatud on saanud tunnustusi ka rahvusvahelisel Tyflo&Tactus kombatavate raamatute võistlustel. Loe lisaks kodulehelt www.sarasyl.com ja https://kakora.sarasyl.com.

Raamatute tutvustus toimub näituse „Viltuse maja saladused“ publikuprogrammi raames. Lisaks kombatavatele raamatutele on võimalik tutvuda näituse jutupööningul eksponeeritud punktkirjas raamatutega, mille soovituse andis Tartu Emajõe Kool ja laenas Eesti Pimedate Raamatukogu. Esitlusega tähistame 15. oktoobril toimuvat ülemaailmset valge kepi päeva.

 

Näitus toimub projekti „Kunst loob lähedust” raames, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.